Lietuvoje plaka tūkstančiai karštų, tėvynę mylinčių širdžių, o jose telpa visa Lietuva – visa jos praeitis, dabartis ir ateitis. Kiekvienas vaikas, kiekvienas jaunuolis skirtingai suvokia, kas yra valstybė, nepriklausomybė, kokią reikšmę Lietuvai turi Vasario 16-oji. Ir pats suvokimas ateina per laiką. Tik nereikia pykti ant vaikų, kad jie visa tai – ir pačią šventę – suvokia ir mato kitaip nei mes.

Vasario 13 d. Vievio meno mokykloje vyko minėjimas- koncertas ,,Diena atrištom akim“, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. Mokytojas V. Skudas teigė: ,,Ištarti žodžiai Lietuva- Nepriklausoma Valstybė, muzika, eilės  bei liepsnojanti meilė Lietuvai  jungė mokinius, mokytojus, tėvelius ir visus svečius“. Renginyje skambėjo nuostabi Vievio meno mokyklos mokinių atliekama  muzika ir gimnazijos žurnalistų būrelio narių eilės. Pranešėjas Justas Vaitkevičius priminė, kaip svarbu vertinti savo valstybę, žinoti jos istoriją, gerbti tai, ką turime, puoselėti tautiškumą. Visi galėjome gėrėtis sceniniu apipavidalinimu ir dailės mokinių darbų paroda (mokyt. A. Kasputis).

https://www.facebook.com/vieviomeno.mokykla/media_set?set=a.759871700848354.1073741928.100004765932863&type=3&pnref=story

 

                                                        Nuotraukos Augenio Kaspučio

                                                        Renata Kisnierienė, Vievio gimnazijos žurnalistų būrelio vadovė